Vízterápia az ősi Japán gyógymód

Vízterápia az ősi Japán gyógymód

eletunk-a-aviz

A vízterápia Japánban már évszázadok óta ismert és használt gyógymód. Segítségével a fejfájástól a rákig rengeteg betegséget szüntethetünk meg. De hogyan is működik és mennyi ideig szükséges a különféle betegségeknél kúraszerűen használni? Milyen betegségeknél vehetjük hasznát a vízterápia áldásos hatásainak?

Kelet vagy nyugat?

A nyugati orvostudomány a gyógyszerek mindenhatóságának a filozófiáját vallja, és a komoly megbetegedéseket különféle sebészi eljárásokkal, többnyire csonkításokkal tudja kezelni.

Ezzel szemben a keleti orvostudomány alapja a megelőzés és a természetben rejlő ősi erő kiaknázása. A vízterápia a Japán orvostársadalom egyik elismert és megbecsült gyógyítási módszere.

Segítségével mindenféle mellékhatások nélkül is rendkívüli eredményeket lehet elérni, akár súlyos megbetegedések esetén is. Ez a Japánban és Ázsia több részén is nagy népszerűségnek örvendő gyógymód az ottani lakosok körében egy bevett módszer. Lényege az éhgyomorra történő vízivás.

1284971649_doseng-org_beauty_07

Fontos szempont az is, hogy a szervezetünkbe került víz lehetőség szerint tisztítva legyen. Az optimális eredmény érdekében kerüljük a fluorral és más szennyeződésekkel terhelt vizet. Ide tartozik a csapvíz és az ásványvíz is. A legjobb a forrásvíz vagy a tisztított víz.

Mint minden kezelésnél itt is fontos a fokozatosság. Amennyiben a szervezetünk nincs hozzá szokva nagyobb vízmennyiséghez, akkor célszerű fokozatosan hozzászoktatnunk, kisebb adagokkal kezdve a kezelést. 4-5 pohár víz után érdemes szervezetünk sópótlásáról is gondoskodnunk. Ilyenkor egy kiskanál jó minőségű sót keverjünk el egy pohár vízben és azt igyuk meg.

beneficios-de-beber-agua-en-ayunas-2

A vízterápia lépései:

  • Reggel felkelés után első lépésként igyunk meg minimum 4, maximum 6 pohár vizet. Ez körülbelül 1-1,4 liter vizet jelent. Ezt még a reggeli fogmosás előtt tegyük meg.
  • 1 óra elteltével ehetünk bármit.
  • Súlyosabb betegségek esetén célszerű a kúrát napi 2-szer, 3-szor is elvégezni. Ilyenkor csak annyi a feladatunk, hogy előtte és utána 1 órával ne igyunk, ne együnk semmit.
  • Lefekvés előtt két órával már alkoholt és üdítőket sem szabad fogyasztanunk.

    Milyen betegségekre lehet gyógyír a vízterápia?

    Fejfájás, daganatok, testi fájdalom, székrekedés, mindenféle szembetegség, aranyér, asztma, túlsúly, cukorbetegség, vérnyomásos panaszok, tüdőbetegségek, anyagcsere- és emésztési zavarok, vese- és vizelési betegségek, különféle gyulladásos folyamatok.

ways-to-prevent-chapped-lips

A vízterápia hossza bizonyos betegségeknél:

Daganatos betegségek: 180 nap Cukorbetegség: 30 nap Magas vérnyomás: 30 nap Gyomorhurut: 10 nap Székrekedés: 10 nap Ízületi gyulladások:  a hatás már akár 3 nap után is érezhető, de a vízterápia folytatása ilyenkor még ajánlott néhány napig
Forrás: (a-magok-ereje.hu)